Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών ιστότοπων

Τελικά υπάρχουν στο Διαδίκτυο κριτήρια για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών ιστότοπων. Επίσης, πολλά από τα κριτήρια του εκπαιδευτικού λογισμικού μπορούν να εφαρμοστούν στους εκπαιδευτικούς ιστότοπους.

Στο βιβλίο Web Based Instructional Learning, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για πολλά είδη εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης και μπορούν να προκύψουν κάποια ζητήματα σχεδιασμού ιστοτόπων.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών ιστότοπων...υπάρχει ή όχι;

Θεωρώ πως υπάρχουν 2 κατηγορίες εκπαιδευτικών ιστότοπων. Αυτοί που σε πληροφορούν για κάποια ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και αυτοί που προσπαθούν να βοηθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και συγκεκριμένα την διδασκαλία κάποιων αντικειμένων.

Μήπως δεν υπάρχει ξεχωριστό πεδίο "αξιολόγηση εκπαιδευτικών ιστότοπων" και μπορούμε να αξιολογήσουμε τους πληροφοριακούς εκπαιδευτικούς ιστότοπους με κριτήρια αξιολόγησης ιστότοπων και τους διδακτικούς εκπαιδευτικούς ιστότοπους με κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού. Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση δεν θεωρώ το Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό ένα εργαλείο λιγότερο ισχυρό από το λογισμικό που θα τρέχει από ένα εκπαιδευτικό CD-ROM, οπότε δεν βλέπω και τον λόγο της διαφορετικής αντιμετώπισής του.

Θα ήθελα αν κάποιος έχει κάποια γνώμη πάνω σ' αυτό το θέμα να σχολιάσει σε αυτό το post, έτσι ώστε να απαντήσουμε το ερώτημα: "Αξιολόγηση εκπαιδευτικών ιστότοπων... υπάρχει ή όχι;"

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών ιστότοπων

Σ' αυτό το θέμα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μάλλον θα αναγκαστώ να αναζητήσω τα κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικών ιστότοπων σε δύο άξονες:
1)Αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού,
2)αξιολόγηση ιστότοπων (γενικού σκοπού).
"The role of the educator is to teach children, not subjects." J. H. Pestalozzi